esmaspäev, oktoober 09, 2006

Lisebergi lõbustuspargi halvim aasta (ajalehtede ainetel)


Eile, pühapäeval, oli Lisebergi lõbustuspargi suvehooaja lõpupidu. Park avatakse uuesti detsembris jõululaadaks ning mõningateks atraktsioonideks, millega talvel sõita kannatab. Tänaste ajalehtede esileheküljed kuuluvad aga eranditult Lisebergi artiklitele...

Eile oli siis viimane võimalus karussellitada. Pargis oli kokku üle 25 ooo inimese. Toimusid mitmed eriüritused, üles astusid erinevad esinejad jne. Kella kolme paiku päeval juhtus aga kahjuks üks õnnetus. See on teine suurem õnnetus selle suvehooaja jooksul. Esimene õnnetus oli juuli alguses kui pildil nr 2 olev rong veeres mäest alla tagasi rongi mäest üles vedava keti purunemise tõttu ning põrkas kokku tagapool seisva rongiga. Keegi eluohtlikult vigastada ei saanud, kuid 22 inimest viidi vigastatult siiski haiglasse. Jube, just mõned päevad ennem seda õnnetust olime ju ka meie seal ning sai sõidetud ka sellesama rongiga.


Eilne õnnetus on aga näha pildil nr 1. Atraktsiooniks on sellised rasked puust paadid, kuhu mahub 4-5 inimest sisse ning mis sõidavad mööda veeteed. Viimane laskumine ennem finishit, kus muideks ka kaamera sind pildistab ning hiljem on sul seda pilti võimalus osta, on 15 meetrit kõrge ning paat tuleb sealt alla umbes 60 km tunnikiirusega. Eile tähistasid lõbustuspargis viimast lustimise võimalust üks 33-aastane ema oma 11-aastase tütre ning 30-aastase sõbrannaga. Sõbranna ja tütar olid juba tükk aega karussellitanud ning ka selle sama atraktsiooniga sõitnud. Nuruti hirmsasti siis kaasa ka tüdruku ema, kes polnud millegagi sõitnud. Eks see ema siis lõpuks oma "jah" sõna lausus ja mindigi sõidule. Mis seal paadis edasi juhtus teavad vaid asjaosalised ise. Igastahes ennem viimast lõpplaskumist oli paadis olev ema sedavõrd paanikas, et haaras kinni atraktsiooni piirdest ning püüdis paati allasõitmast takistamast. Loomulikult ei saa üks naisterahvas oma jõuga tervet atraktsiooni peatada. Juhtus nõnda, et paat koos sõbranna ning lapsega sõitis mäest alla ning ema jäi sinna serva külge rippuma. Mitte küll kauaks...mõne sekundi pärast rauges kätes jõud ning naine libises mööda veerenni jalad ees kõhuli olles alla. Seal sõitsid talle kaks järgmist paati raskusega 500-kg 60 km/h otsa. Põhilöögi sai pea :( Peale kaht paati suudeti atraktsioon peatada. Kõike seda nägid pealt sajad inimesed (atraktsiooni viimane lõppfaas on vaatamisväärsus omaette) ning selle naise laps. Eluohtlikus seisundis naine sõidutati haiglasse, intensiivravi palatisse. Täna lugesin ajalehtede koduleheküljelt, et seisund pole enam eluohtlik, kuid endiselt väga raske. Õudne lugu! Inimesed ärge sundige sõitma teisi inimesi, kui need on oma eitavast seisukohast mitu korda teada andnud !!!!

Kommentaare ei ole: